home » Dag 2

Buenos días!

@Cuzco

Goedemorgen inderdaad, want terwijl jullie dag in volle glorie bezig is of jullie net wakker worden met een kater van de welbekende donderdagavond, is het hier 7 am. Ondanks dat mijn lichaam al een lange tijd geen alcohol heeft mogen ontvangen, heb ik wel een katergevoel. Cuzco ligt namelijk op 3500 meter hoogte en dat is een pokke eind vergeleken met ons kikkerlandje. Hoogteziekte is hier niet bepaald schaars onder toeristen.

Na een deur tot deur reis van laten we zeggen 30 volle uurtjes en pak en beet 5 bij elkaar geraapte uurtjes slaap was ik er opeens. Ik vergelijk tijd graag met kinderen baren. Op het moment is het kut maar daarna ben je eigenlijk alweer vergeten hoe vervelend het was. Vooral na een taxirit tijdens zonsopkomst in een stad met mooie gebouwen en bergen all over de place. Mijn host was een dropje en ik mocht al voordat er een kamer vrij was dutjes doen op de bank. Ik kreeg daarna zelfs een eigen kamer inplaats van een slaapzaal! Douche, schone kleding en mijn energie en honger was back. Ik deed denk ik 20 stappen buiten de deur en er was al een markt waar je u tegen zegt. Kip, koe, cavia, alpaca en wat voor vleeswaren er ook maar bestaan vulde een grote ruimte. Maar daarnaast ook kleding, doeken, speelgoed, fruit, groenten, kruiden etc etc. Ondanks mijn nogal druilige gedachten was ik verbaasd over hoe groot cultuur verschillen kunnen zijn. Oudere vrouwen doen dutjes tussen hun verkoopwaren, kinder lopen overal en nergens, verse producten zijn ongekoeld en mensen smeken je bijna om bij je te komen eten. Dus dat deed ik maar, eten. Voor 6 sol (ongeveer 1,70) had ik een bord vol waar mijn huisgenoten in Utrecht moeite voor zouden moeten doen om het op te krijgen, en een coca cola. Dikke genietjes. 

Omdat mijn slaap nogal had moeten wachten besloot ik om 1 Pm wat uurtjes te pakken. Dit liep nogal uit de hand en 16,5 uur later word ik wakker. Ik word wakker in Peru. Barstende koppijn maar Peru!! Hoe vet is dit? Zondag vertrek ik naar mijn gastgezin waar ik 2 weken zal verblijven. Maandag begint mijn 2 weekse Spaanscursus zodat ik eindelijk taxichauffeurs kan verstaan. Nu coca thee, coca thee en nog eens coca thee (helpt tegen de hoogteziekte).

Adiós!!!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jan en Reino
3 jaar geleden

Opgenomen in een "andere wereld". Het doet je verbaasd kijken. Je fronst je voorhoofd en zegt: Hè? Je ontdekt geuren en smaken waarvan je het bestaan niet wist. Je krijgt een kijkje in woonsituaties, die je absoluut niet bekend voorkomen. Dit herkennen we.Fijn verslag. We genieten van jouw beschrijvingen.Liefs opaoma.

Carla
3 jaar geleden

Wat een mooi Astrid , wat beschrijf je alles leuk . Trots op mijn nichtje ❤️?

Hetty
3 jaar geleden

Heerlijk om zo mee te genieten en die bevalling, daar hoop ik nog eens met je op terug te komen. Xxx