home » Ik blaas je op

IK BLAAS JE OP

'Dubbele bomaanslag in centrum Bagdad', 'Doden bij aanslag op kerk Nigeria' en 'Terrorist zei dochter kort voor aanslag Londen vaarwel'. Zomaar een random opsomming van nieuwsberichten de afgelopen maanden. De wereld wordt opgeblazen, maar niet alleen door terroristen.

 

Kranten, online redacties en andere nieuwsomroepen kunnen er ook wat van. Je hoeft als politicus maar één ding op persoonlijk vlak verkeerd te doen en de kranten staan er vol mee.  Maar niet alleen als politicus, zelfs als rapper moet je tegenwoordig op je woorden letten. Het maakt geen zak uit wat je in je liedjes zegt, maar als je in je 'persoonlijke leven' een verkeerde uitspraak doet, dan kan je kritiek verwachten. Ik quote even een liedje van Lil Kleine: "Alle stiffe bitches! Ja we zeggen ze af!" Nee is prima, vinden we allemaal oké, ook als kinderen meezingen. Maar zodra je deze uitspraak in je vrije uurtjes doet, dan wordt het werk je afgenomen.

 

Natuurlijk, ik hint naar Rapper Boef. Hij ging inderdaad te ver door vrouwen 'Kech' te noemen, maar het weerspiegelt wel de hedendaagse journalistiek. Alle kleine dingen worden opgeblazen, 'degelijke' media vertoont Shownieuws achtige taferelen. In een wereld waar we volgegooid worden met nieuwsberichten waardoor men denkt dat de wereld ieder jaar slechter wordt, maakt het opblazen van kleine dingen het niet bepaald beter. Sociale media heeft de nieuwsstroom vergroot, er is nou eenmaal meer ruimte om nieuws te delen. Wat nou als deze extra ruimte wordt gebruikt voor positief nieuws, dingen die beter gaan in de wereld, verantwoordelijke journalistiek. Dat zou de wereld een beetje rooskleuriger maken. Want zeg nou eerlijk: er zijn al genoeg aanslagen en opgeblazen levens, laat nieuwsmedia die van hen beperken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.