home » Kalverliefde

KALVERLIEFDE

Ik weet het nog. Ik weet nog hoe het was. De eerste keer dat mijn hersenen vol zaten met vlinder uitwerpselen. Mijn hart vol met geresoneerde lucht. Mijn buik vol met vlinders. Mijn eerste slapeloze nacht. Ik wilde wel slapen, maar alle organen in mijn lichaam waren opgefuckt door die vlinders.

 

Mijn gedachten gingen van de doemste doemgedachten naar de meest fantasierijke filmkus. Het ene moment wilde ik de jongen in kwestie de liefde verklaren, het andere moment vroeg ik mezelf af hoe ik het ooit in mijn hoofd had kunnen halen. Vlinders. Ze lijken zo onschuldig, maar ook vlinders kunnen een plaag veroorzaken. Uit wanhoop besloot ik schaapjes te gaan tellen. Schaapjes waarvan het hoofd steeds meer op die van mijn prins begon te lijken. Shit hé, dit ging niet werken. Ik pleegde een plasje, las een boek en probeerde mijn gedachtegang te focussen op wiskunde. Het was gebeurd, ik was veranderd in een verliefde puber waarvan de hersenen waren overgenomen door vlinders. Ik viel in slaap, met een door tranen bedekt gezicht. Hij zou immers nooit van mij houden.

 

En zo gingen er weken voorbij, met iedere nacht hetzelfde liedje. Terwijl hij waarschijnlijk droomde over computerspellen en kipnuggets kon ik alleen maar denken aan zijn haren in de wind. Tot hij op een dag mijn vriendinnetje kuste in de beruchte gangen van de school. De fladderende vlinders werden een rottend hoopje vlinders in mijn buik en mijn nachten werden één en al traan. Vier dagen later was ik überhaupt vergeten dat hij bestond. Kalverliefde.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.