home » Piemelmens

PIEMELMENS

Ik ben een 'mannenvrouw', altijd al geweest eigenlijk. Zo ik deed tijdens gymvoetbal altijd mee met de jongens, speelde ik legertje in het bos en was mijn haar kort. Al het gedoe dat een vriendinnetje met zich meebracht, daar had ik simpelweg gewoon geen zin in. Ik wilde razen, stoeien, buitenspelen, voetballen en de man zijn tijdens de bruiloft. Maar dat was toen, in de tijd dat elkaar een kusje geven hét met elkaar doen was, een tijd waarin daten nog niet bestond.

 

Hoe ouder je wordt, hoe meer je je gaat beseffen dat jongens en meisjes verschillend zijn. Je gaat je beseffen dat er meer is dan alleen broederlijke vriendschap, er bestaat ook zoiets als verliefdheid, kriebels in je buik, verkering. Toen ik dit eenmaal ontdekt had, nam ik het er ook meteen van. Vol trots vertelde ik over het feit dat ik 7,5 vriendjes tegelijk had. "Maar waar komt die halve dan vandaan?" vroeg mijn moeder lachend. "Ja die weet nog niet zeker of hij verkering wilt, maar dat komt wel goed hoor.", antwoordde ik dan vol trots. Stiekem wist ik dan eigenlijk niet meer wie die andere 7 waren.

 

Hierna kwam er een fase dat ik, naar mijn eigen mening, echt verliefd werd op iemand. Slapeloze nachten, elkaar berichtjes sturen en uiteindelijk zoenen. De nieuwe hét doen. Een tijd waarin je elkaar ontliep, maar tegelijkertijd opzocht in de gangen van de school. Een tijd waarin je elkaar onhandig een knuffel gaf als je elkaar zag en je elkaar meer sprak via de sms dan in het echt. Echte kalverliefde. Maar ook in deze tijd had ik graag vrienden van het mannelijke geslacht. Na school voetballen, gamen en chips met cola naar binnen proppen was mijn favoriete activiteit.

 

Maar nu, nu ik op papier volwassen ben, betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik 'een biertje drinken' met een piemelmens per direct een date noem. En als ik het oprecht niet als een date zie, dan moet ik dat van te voren melden, anders komen ze met vlaggetjes aankakken om mij vervolgens met sierlijke bewegingen te versieren. Vooral nu hét met elkaar doen weer een upgrade heeft gehad. Ligt dit dan aan de maatschappij, aan mij of aan de onbewuste drang tot voortplanting?

Ik heb geen idee. Ik ben in ieder geval nog steeds een 'mannenvrouw', en wat zou ik graag weer met de piemelmeneren willen gamen, chips eten en zoveel cola drinken dat boeren onvermijdelijk is. Ik ga voorlopig in ieder geval niet meer op 'date'. Dus, wie heeft er zin in een potje FIFA?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.