home » Shit water

SHIT WATER

Vroeger, vroeger lagen er drollen in de sloot, gecombineerd met plas en allemaal vieze dingen. De voorzieningen waren, en het geld was er nog niet altijd om een goede infrastructuur aan te leggen. Het kon nou eenmaal niet anders. Jaren gingen voorbij, riolen werden steeds betrouwbaarder, goed werkende toiletten normaler en poep in de sloot schaarser in Nederland. Behalve de door beestjes gecreëerde drolletjes. En toch, ondanks al deze puike verbeteringen, zag ik vandaag toch shit in de sloot. Heel veel shit

 

Het slootwater krioelde van flesjes frisdrank, en versnapering zakjes. Alsof er een kinderfeestje in de sloot is gehouden. Men spreekt over de plastic soep in de oceanen, maar deze sloot leek meer op een rijk gevulde erwtensoep. Je hoort er wel verhalen over, maar 'shit' hé, het ziet er niet uit! Om nog niet over het effect op de natuur te spreken.

 

Zoveel tijd er vroeger werd gestoken in het uitvinden van materialen zoals plastic, wordt er nu wanhopig gezocht naar een plastic vervangend materiaal. Want eenmaal plastic, is plastic voor altijd. Afbreekbare frietbakjes, koffiebekers en verpakkingen zouden de oplossing zijn. Hiermee wordt voorkomen dat er meer plastic op aarde gaat rondbanjeren, maar met het plastic dat nu al op aarde is moeten we dealen. En daar, precies daar, gaat het mis. De mens is lui, ik ben lui, ons huis is lui. Plastic scheiden betekent naar de stort fietsen en de nog laksere huisgenoot in de gaten houden. Onze luiheid zorgt voor plastic all over the place. Vuilnisbelten, straten, bossen en sloten zijn er vol van. Het ziet er niet uit én het kan niet gerecycled worden. Dat allemaal omdat wij niet even ons flesje in de prullenbak gooien, want stel je voor dat we 2 meter om moeten fietsen. We poepen toch ook niet op de stoep? Of in de prullenbak? (Situaties onder invloed tellen niet mee). Laten we onze verantwoordelijk nemen, een stapje meer zetten en zorgen voor eendjes in plaats van plastic in de sloot!

 

Kusjes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.